Over mij

Hoi lieve lezers, uitgevers en auteurs,

Mijn naam is Vanne en ik recenseer sinds 2017 boeken voor websites, uitgevers en auteurs. Mijn voornaamste opdrachtgever momenteel is Fantasywereld, maar ook lees ik voor Voracious Readers en voor verschillende bibliotheek blogs. Naast recenseren doe ik ook vertaalopdrachten en ben ik proeflezer. Momenteel zit ik goed volgepland met opdrachten daarvoor.

Wat recenseer ik?
In feite van alles! Mijn passie ligt vooral bij Young Adult/New Adult verhalen, bij fantasy en science fictie. Maar zoals je kan zien lees ik ook kinderboeken, recenseer ik prentenboeken en gaan de genres van romantisch tot horror. Je kan mij dus voor van alles vragen.Zelfs voor waargebeurde verhalen en autobiografie├źn.

Hoe recenseer ik?
Dat is afhankelijk van de bron voor wie ik schrijf. Ik houd mij aan de regels van mijn opdrachtgever. Zo heeft fantasywereld andere eisen dan andere blogs voor wie ik schrijf. Over het algemeen probeer ik ieder werk uit een positieve hoek te belichten. Ik kijk voor wie het interessant kan zijn en met welke bestaande werken het vergeleken zou kunnen worden.

Waar plaats ik de recensies?
Als de recensie speciaal voor een andere blog geschreven is dan komt het uiteraard op die blog te staan. Met toestemming van de blog eigenaren plaats ik de recensies ook hier op mijn ‘verzamelblog’, al zijn de recensies vaak net iets anders verwoord om het artikel op de opdrachtenblog uniek te houden. Ik plaats recensies over het algemeen ook op Goodreads. Op aanvraag kan ik ze ook plaatsen op Hebban, de site van de uitgever, Google books, en welke andere site je ook maar zou verlangen. Alleen met Amazon heb ik nog altijd een strijd om de recensies daar online te krijgen.

Mag ik jouw recensie ook op mijn site zetten?
Ben je de auteur of de uitgever en wil je een recensie volledig of gedeeltelijk op jouw site plaatsen dan hoef je daar geen toestemming voor te vragen. Zet mijn naam/blognaam erbij en ik ben blij.

Mag ik een quote van jou gebruiken op mijn kaft/site/advertentie/promotie van mijn boek?
Ben jij de auteur of uitgever dan mag je mij quoten. Dat vind ik een hele eer.

Wat als een je een boek leest en je vindt het niets?
Dat is wel eens voorgekomen. Wat er dan gebeurt is afhankelijk van degene die mij verzocht heeft het boek te lezen. In de meeste gevallen komt er dan een mindere beoordeling en als het mij lukt neem ik contact op met de uitgever/auteur om wat tips te geven over de punten waar ik tegenaan ben gelopen. Het is een keer voorgekomen dat ik een boek geweigerd heb te recenseren omdat ik geen goede punten in kon ontdekken. De auteur heeft de kritiek ter harte genomen en ik heb gezien dat ze inmiddels een vernieuwde uitgave heeft gepubliceerd die een stuk betere recensies heeft gekregen. Gelukkig komt dit niet vaak voor.

Wees vooral niet verlegen en schrijf mij aan. Jij kan contact opnemen door naar het contact formulier te gaan of mij via instagram te benaderen.