Zus voor een nacht – Christien Boomsma

image

Een meisje met alleen een moeder. En nog wel een moeder die alleen maar aan zichzelf denkt. Geen wonder dat het hoofdfiguur, Robin, haar kommer en kwel wel had willen delen met een zusje.

De nadruk van dit boek zou voor mij niet op het nieuwe zusje moeten liggen maar eerder op het avontuur dat drie jongeren samenbrengt. Het boek beloofd een bovennatuurlijk verhaal waarin twee jonge vrienden het gevaar trotseren om een meisje te redden. Het leuke van dit boek is dat het niet slechts één missie betreft. Robin start met een speurtocht naar een meisje maar beland hierdoor in een avontuur waarbij ze niet alleen zichzelf moet zien te redden maar ook een oude vete moet zien te sussen.

De relatie tussen Robin en Luuk is een verademing aan het begin van het boek. Als lezer worden we meteen in het diepe gegooid en de eerste ontmoeting met het ‘zusje’ was ergerlijk. Alhoewel realistisch qua tienergedrag viel het aantal termen voor stomkop aan de start van het verhaal mij zwaar en even was er twijfel of ik wel door wou lezen. De botsende en scheve relaties tussen Robin en haar moeder en Robin en haar zogenaamde zusje geven een gevoel van ellende waarvan je als lezer weet en hoopt dat dit goed gaat komen en dat Robin’s situatie zal verbeteren. Gelukkig is er de lieve Luuk die slim en meegaand is, en al snel veranderd het verhaal in een meesleepend avontuur.

En natuurlijk is de oma van Robin een echte heldin voor mij. Stoere oma’s in verhalen is altijd een plus. 

Hier op Goodreads / 2009 door Uitgeverij:  De Vier Windstreken) 

Tags: , , , , , , , ,